Energielabel

Sinds 1 januari 2015 is een huiseigenaar verplicht een energielabel over te dragen bij de verkoop van zijn woning. Zo’n label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.

Definitief energielabel

Iedere huiseigenaar ontvangt van de overheid een voorlopig energielabel voor zijn woning, maar alleen een erkend deskundige kan dit voorlopige energielabel omzetten naar een definitief energielabel. Hiervoor heeft hij bewijsmateriaal nodig, foto’s die aantonen dat uw woning echt zo energiezuinig is als u beweert. Wij hebben niet alleen zo’n erkend deskundige in huis, maar ook mensen die de bewijsfoto’s voor u maken. Voor dit totaalpakket betaalt u €150,- per woning.

Energie-Indexrapport

 Verhuurt u een zelfstandige woonruimte, dan heeft u niet genoeg aan alleen een energielabel. U moet dan aan uw huurder een Energie-Indexrapport kunnen overdragen. Zo’n rapport beschrijft nauwkeuriger hoe energiezuinig een woonruimte is. Wij kunnen zo’n rapport voor u opmaken. Onze EPA-W adviseur komt bij u langs om uw woning volledig op te nemen en werkt zijn bevindingen vervolgens voor u uit in een Energie-Indexrapport. De kosten hiervoor bedragen €150,- per woning.

Wilt u een energielabel of Energie-Indexrapport door ons laten opstellen? Of wilt u meer weten over onze werkwijze? Neem dan contact met ons op.