Magna Petestraat 13-a, Groningen

Bovenwoning
Te koop
4 kamers3 slaapkamersAppartement

Unieke kans: lichte, goed onderhouden en volledig gerenoveerde jaren ‘20 bovenwoning met een ruim en zonnig dakterras en maar liefst drie slaapkamers, gelegen in een sfeervolle buurt op loopafstand van winkels, station en Noorderplantsoen. Let op, de vraagprijs betreft een vanaf-prijs.

Waarom je hier moet wonen!
Toen wij dit huis zes jaar geleden voor het eerst binnenstapten, wisten we het meteen: dit wordt ons huis! En dit terwijl de muren knalgeel waren, er niets op de vloeren lag en de keuken bestond uit drie gammele kastjes en er niet eens een fornuis was. We hadden meerdere bovenwoningen bekeken, maar geen van die woningen was zo licht, had zo’n logische “flow” en zulke prettige ruimtes. Het ruime dakterras op het zuiden, de drie slaapkamers en de vele bergruimte (zowel binnenshuis als in het nabijgelegen schuurtje), waren voor ons absolute pluspunten.

We hebben ons huis grondig aangepakt: de muur tussen de keuken en de woonkamer hebben we weggehaald en we hebben een moderne keuken geplaatst, we hebben vloeren gelegd en alles geverfd. Met als resultaat een licht, fris huis waar wij de afgelopen jaren met veel plezier hebben gewoond. Nu ons groeiende gezin uit ons huis begint te groeien, wordt het voor ons tijd voor de volgende stap: een eengezinswoning met tuin, elders in de stad.

De buurt
De Studentenwijk is een gezellig, klein buurtje binnen de Tuinwijk met een eigen karakter. Er rijden nauwelijks auto’s: het enige verkeer dat je er aantreft, is bestemmingsverkeer. Hierdoor is de buurt erg rustig. Zo’n tien jaar geleden zijn alle huizen volledig gerenoveerd en sindsdien is er een mix van koop- en huurwoningen ontstaan. De bewoners zijn voornamelijk starters en jonge gezinnen, wat voor een hele fijne sfeer zorgt.

Omdat het onderhoud aan de buitenkant van de huizen en het bijhouden van de heggen onder de zorg van een actieve VvE valt, ben je er als bewoner van de Studentenwijk van verzekerd dat het straatbeeld constant blijft. Dit draagt absoluut blij aan de charme en het karakter van de buurt.

De ligging van onze woning vinden wij ideaal. We wonen op loopafstand van station Groningen Noord, het Noorderplantsoen en winkelcentrum Paddepoel. Op de fiets zijn we in een paar minuten in de stad en met de auto zitten we zo op de ring. Ook zijn er in de buurt verschillende kinderdagverblijven en basisscholen te vinden en zijn er volop speelgelegenheden voor onze kinderen.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht